SRI avertizează asupra unui atac informatic. Virusul are acces la datele tale bancare și la mesajele de pe WhatsApp

  • Serviciul Român de Informaţii avertizează asupra unei campanii de distribuire a unui mesaj care îţi fură datele bancare din telefon
  • Mesajul este „Detalii secrete! (COVID-19)” dar nu îți oferă nicio informaţie despre epidemie
  • Prin intermediul acestui mesaj, virusul are acces la toate datele tale personale: mesaje WhatsApp, datele de logare în aplicaţiile de plată etc.

SRI avertizează asupra unui atac informatic pe fondul pandemiei de Covid-19: un virus care preia accesul la aplicațiile de internet-banking. Așadar, dacă ai primit un sms cu un link „Detalii secrete! Covid-19”, nu-l deschide!

Prin intermediul acestui mesaj, virusul are acces la toate datele tale personale.

Principalul pericol este acela că troianul oferă acces ilicit la date din aplicațiile bancare. De asemenea, poate extrage date despre aplicațiile de mesagerie și poștă electronică instalate pe dispozitivul vizat (spre exemplu, Telegram, WhatsApp sau Gmail), precum și jurnalizarea apăsărilor de taste și exfiltrarea datelor astfel obţinute„, spune SRI.

Prin urmare, SRI recomandă ca, în cazul unor suspiciuni, toate dispozitivele mobile să fie resetate la setările din fabrică, iar detaliile de logare să fie și ele schimbate. 

Sursa foto: Profimedia