• Competiția Edison Switch Challenge este pentru elevii pasionați de antreprenoriat și tehnologie.
  • Cei înscriși la concurs trebuiau să își pună în lumină soluțiile inovatoare.
  • Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XI-a, a câștigat marele premiu de 10.000 euro al competiției.

Edison Switch Challenge, cea mai mare competiție de antreprenoriat destinată tuturor liceenilor din România a ajuns la final. Tinerii cu idei de business sustenabile, dar și cei interesați de tehnologie și-au pus în practică ideile gândite fie individual, fie în echipe. Iar Ștefan Alexoaie, elev în clasa a 11-a, este câștigătorul marelui premiu de 10.000 euro al competiției.

„Se bazează pe mâncarea sănătoasă, adică producem și comercializăm mâncare bazată pe fulgi de ovăz și vrem să livrăm conceptul ăsta către tinerii din România. Cum mă simt? Mă simt superb. E ca o eliberare după foarte multă muncă cu echipa mea, după foarte mult research făcut”, a declarat Ștefan Alexoaie, câștigător Edison Switch Challenge.

„Au fost etape regionale, la capătul cărora au ieșit cinci finaliști și am avut etapa finală în care din cei 20,am selectat câștigătorii. Și au primit desigur cu multă trepidație, cu multă emoție și cu bucurie”, a spus Alexandru Ghiță, finanțatorul competiției.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru a celebra munca elevilor, organizatorii i-au invitat la un Hub duminică. Evenimentul le aduce tinerilor posibilitatea de a evolua și mai mult.

„Evenimentul este unul de întâlnire cu noi tehnologii, posibilitatea de a vedea cum se îmbină noile tehnologii, ce aplicații practice avem în toată piața, iar tinerii noștri astăzi au putut să se bucure de multe din piesele oferite de partenerii de la Marcom Hub”, a spus Tudor Popescu, Project Leader Edison.