Studiu: Adevăratul motiv pentru care românii nu au o părere bună despre tehnologia 5G

  • Un studiu organizat de IPSOS în 23 de țări arată opinia oamenilor față de 5G.
  • 90% dintre europeni au păreri pozitive despre 5G, România fiind peste medie.
  • Opiniile negative provin de la persoanele fără suficiente informații.

Un studiu IPSOS a dezvăluit care e atitudinea românilor față de 5G. Doar 16% dintre români admit că au suficient de multe informații cu privire la 5G.

Cu toate astea, 11 din 12 români au opinii pozitive cu privire la tehnologie. Alina Stepan, ceo-ul IPSOS, îți spune de unde apar opiniile negative cu privire la tehnologia 5G.

„Există o părere pozitivă față de 5G pentru că cei care au informații despre această tehnologie ei pot aprecia mai degrabă beneficiile decât potențialele dezavantaje. Cea mai mare parte din feedback-ul negativ vine din necunoaștere”, a spus Alina Stepan, CEO IPSOS.

Românii sunt chiar peste media europeană în ceea ce privește încrederea în tehnologia 5G. Și atunci de ce s-a creat impresia că numărul celor care cred în conspirații este mare? Explicația este una fost simplă: acele persoane sunt mai gălăgioase.

„De aici vine percepția că românii cred că 5G este ceva negativ pentru că cei care au o părere pozitivă nu vorbesc despre asta. Doar cei care au o părere negativă pe care o rostogolesc în social media”, a adăugat Alina Stepan.