- Angajații devin mai leneși atunci când se pot baza pe roboți la locul de muncă, spun cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Berlin.
- Oamenii de știință au descoperit că atunci când oamenii se asociază cu roboții, aceștia tind să acorde mai puțină atenție muncii lor.
Angajații devin mai leneși atunci când se pot baza pe roboți la locul de muncă, spun cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Berlin. În urma unui studiu, oamenii de știință au descoperit că atunci când oamenii se asociază cu roboții, aceștia tind să acorde mai puțină atenție muncii lor.
„Cred că nu este vorba de lene în sensul peiorativ al cuvântului și este vorba despre asumarea unei activități cu maxim de efort, pentru maxim de performanță. Respectiv, sunt studii care care dovedesc faptul că atunci când lucrăm în echipă depunem mai puțin efort, nu mai depunem acel efort maxim pe care îl depunem atunci când lucrăm singuri și se vede performanța individuală”, explică Oana Botolan, expert HR.
„Inteligența artificială vine în principal cu avantaje. E vorba în mod clar de mult mai multă productivitate. Este vorba de mult mai multă corectitudine și lipsa erorilor umane, automatizarea”, a spus Oana Botolan, la Aleph News.
Citește și: