• Un studiu australian arată existența nomofobiei, frica depărtării de telefon
  • Cercetătorii au analizat 2.838 de persoane cu privire la atașamentul de telefoane
  • Nomofobia poate dăuna sănătății mintale și fizice

Tu cât timp stai pe smartphone? Este întrebarea pusă mai des ca oricând de când suntem blocați în case. Cercetătorii din Australia au studiat efectele dependenței de smartphone.

Mulți oameni suferă de nomofobie. De asta există și acest termen, o scurtătură de la No More Smartphone. Frica de a fi departe de telefonul mobil a fost analizată de australieni care au descoperit că este prezentă în forme severe la 13.2% dintre participanții la studiu. Mai îngrijorător este că 99.2% dintre cei analizați au o formă de nomofobie. Adică aproape toți.

Din păcate, în cazul persoanelor cu forme severe se văd efecte. Acestea sunt de 10 mai predispuse să folosească telefonul în locuri interzise și au de 14 ori mai multe șanse să folosească smartphone-ul în timpul unor activități precum condusul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Când nu ești conectat la un device, te gândești: când vei fi conectat următoarea dată? Am primit un mesaj, imediat cu gândul. Când anxietatea care apare că ești departe de aceste device-uri se liniștește atunci când ești în apropierea lor”, a spus psihoterapeutul Alexandra Ionescu.