• Donațiile de echipamente IT vechi sunt binevenite pentru cluburile CODE Kids.
  • 40 de copii din Republica Moldova și România își prezintă proiectele de tehnologie.
  • Publicul este invitat să participe la workshopuri și activități interactive.

Dacă ești pasionat de tehnologie, astăzi, la Universitatea Politehnica din București, are loc Târgul Național de Știință CODE Kids 2024, unde, copiii pasionați de tehnologie din toată țara și Republica Moldova își prezintă proiectele inovatoare de robotică.

De la competiții tech la activități interactive, acest eveniment aduce știința mai aproape de comunitate.
Accesul este gratuit iar evenimentul se va termina în această seară, la ora 18:00.

Ce v-a inspirat să organizați acest târg dedicat copiilor pasionați de tehnologie?

„Ne-a inspirat foarte mult pasiunea și competențele pe care le câștigă copii ca parte a programului național CODE Kids. 

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Poate ar fi important să adăugăm faptul că CODE Kids este cea mai mare inițiativă națională de învățarea tehnologiei și de câștigarea competențelor STEM, respectiv știință, tehnologie, inginerie și matematică, ce are loc în România.

Avem 247 de cluburi, în cluburile noastre învață peste 2500 de copii, iar aceste cluburi sunt peste tot în România și în Republica Moldova. Copiii stau cu noi 2 ani, în primul an învață bazele tehnologiei, bazele programării, în cel de-al doilea an învață robotică, iar la finalul celor 2 ani, după ce au câștigat o serie întreagă de competențe, copiilor li se spune să participe la Târgul Național de Știință, să găsească o soluție pe care tehnologiea o aduce provocărilor comunitare. 

Astăzi avem alături de noi 20 de echipe, 40 de coderi talentați, împreună cu coordonatorii lor, bibliotecarii, pentru că cluburile noastre se desfășoară gratuit în bibliotecile publice din România. Așadar ei își vor prezenta astăzi aceste proiecte pe care le-au gândit în această paradigmă, modul în care tehnologia rezolvă problemele comunității. 

Vă invităm să veniți la Universitatea Politehnică, cu mari și mici. Vor fi astăzi o serie întreagă de activități destinate copiilor din București, dar și părinților acestora. Copiii pot să participe la diverse jocuri, la un treasure hunt. Avem anul acesta ochelari VR, îl avem pe robotul Cosmo, un robot umanoid cu care copiii pot să interacționeze. 

Printr-un parteneriat pe care îl avem cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică, în acest an și părinții pot să vină și să-și testeze competențele de detectare a fake news, sau a deep fake, generat de inteligență artificială. Să vedem, ești mai tare sau te învinge fake news?”, a declarat Camelia Crișan, organizator.

Citește și