• Telegram a fost cea mai descărcată aplicație pe telefon în luna ianuarie
  • Signal a urcat și ea pe poziția a treia, în timp ce WhatsApp a coborât pe locul 5
  • Exodul utilizatorilor de WhatsApp a pornit după anunțul companiei de pe 6 ianuarie

Cu un singur anunț WhatsApp a declanșat o avalanșă. Foarte mulți utilizatori s-au mutat pe Telegram și Signal, iar acum știm exact câți.

Firma SensorTower publică în fiecare lună lista celor mai descărcate aplicații. Iar în ianuarie vedem că Telegram a ajuns pe primul loc cu 63 de milioane de descărcări. Atenție, vorbim doar despre persoane noi care au instalat aplicația. Telegram era doar pe locul 9 în decembrie și față de ianuarie 2020 vorbim de o creștere de 3,8 ori. Și aplicația Signal a crescut spectaculos urcând pe locul 3 după ce în luna decembrie nu prindea top 10. În schimb, WhatsApp ocupă locul 5, cu două locuri mai jos.

Vedem că utilizatorii de Android sunt în primul rând cei care au trecut de la WhatsApp la Telegram și Signal. Sunt pe primele două poziții în acest clasament. În schimb, utilizatorii de iPhone par mai relaxați și preferă TikTok și YouTube. Asta poate și pentru că Apple dă o mai mare atenție confidențialității și pentru că a implementat un mod prin care utilizatorii pot bloca datele care ajung la aplicații. Acest lucru face ca anunțul făcut de WhatsApp pe 6 ianuarie și care a declanșat toată această nebunie nu îi afectează pe utilizatorii de iPhone.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN