• Telescopul spaţial Hubble a capturat o imagine a unei galaxii îndepărtate numită NGC 2775, situată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ.
  • Galaxia este plină de stele tinere şi are în centrul său un uriaş bulb galactic.
  • Misiunea Hubble este un efort comun între NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.

Telescopul spaţial Hubble a surprins imagini uimitoare cu o mulţime de galaxii de-a lungul anilor, dar imaginea prezentată zilele acestea de NASA reprezintă o adevărată operă de artă, scrie BGR.com.

Galaxia surprinsă se numeşte NGC 2275 şi face parte din categoria galaxiilor spirală, având o abundenţă de stele tinere. Imaginea prezintă o sferă centrală imensă.

Inelul exterior al galaxiei este, însă, mult mai interesant, cu nenumărate stele tinere şi o multitudine de materiale precum gaze şi praf în jurul lor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

NGC 2275 se află la aproximativ 67 de milioane de ani-lumină, ceea ce face această imagine uimitoare cu atât mai remarcabilă.

NASA a oferit şi un context pentru imaginea pe care a publicat-o.

Braţele în spirală indică faptul că formarea galaxiei a fost una relativ liniştită. Practic nu există o formaţiune de stele în partea centrală a galaxiei, care este dominată de un bulb galactic neobişnuit de mare şi relativ gol, unde tot gazul a fost transformat în stele cu mult timp în urmă.