• Tesla a lansat a doua stație „Supercharger” din România
  • În 2020, peste 2000 de mașini electrice au fost înmatriculate în România
  • Elon Musk: Alimentarea va fi gratuită pentru noii cumpărători de modele 3 și Y

Elon Musk se gândește și la România. Tesla a deschis prima stație de tip „Supercharger” din București și pregătește alte stații în două orașe din țară.

Tesla deja a deschis o stație de încărcare „Supercharger” în Timișoara. Aceasta din București este a doua și are o încărcare cu o capacitate maximă de 250kW. Este amplasată în parcarea subterană a mall-ului Promenada și este funcțională 24 de ore din 24.

Conform spuselor lui Elon Musk, încărcarea va fi gratuită pentru noii cumpărători de Model 3 și Y. Tesla a mai postat pe site-ul oficial că următoarele stații de încăcare rapidă vor fi în Pitești și Sibiu.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

În 2019 s-au înregistrat 1.322 de mașini electrice Tesla, iar anul trecut numărul a ajuns la 2.111. Conform studiului celor de la Reveal Marketing Research, românii nu sunt obișnuiți încă cu utilizarea acestor vehicule. Rezultatele spun că 51% declară că ar lua în considerare să achiziționeze un vehicul hibrid. 28% își doresc să treacă la o mașină electrică. Iar doar 21% declară că vor rămâne la mașinile pe diesel sau benzină.