Tesla este acum în București. Unde se poate vedea noul Model Y

Sursa Foto: Hepta
  • Gama modelelor Tesla disponibile în România este completată începând cu această lună de Model Y.
  • Tesla a deschis la mijlocul lunii mai site-ul oficial al companiei în limba română.
  • Momentan doar Model 3 va fi disponibil în România.
  • Service-ul Tesla din Bucureşti se va deschide în cursul acestui an.

În acest moment, gama modelelor companiei Tesla este prezentă și disponibilă și în România. Aceasta este completată începând Model Y, adus în această lună. Model Y este crossoverul gamei constructorului controlat de Elon Musk. Mașina este expusă în cadrul Mall-ului Promenada din Capitală şi are un preţ de pornire de 62.990 de euro, sau 53.857 de euro dacă este luat în calcul programul Rabla Plus Model Y are o autonomie de 507 km conform normelor WLTP şi vine cu un filtru HEPA pentru habitaclu, scrie ZF.

Tesla a deschis la mijlocul lunii mai site-ul oficial al companiei în limba română şi showroomul din mallul Promenada, iar începând de luni cei interesaţi pot efectua inclusiv test drive cu maşinile Tesla. Momentan doar Model 3 va fi disponibil în România oficial. „Showroomul“ este reprezentat de o maşină Model 3 amplasată în mallul Promenada alături de un infodesk.

Showroom Tesla

Tot anul acesta a fost deschis un aşa-zis showroom Tesla în partea de nord a Capitalei, de către o firmă care nu avea nicio legătură cu Tesla dar care promitea finanţare. Tesla vinde maşini noi numai prin intermediul reţelei proprii şi nicăieri în lume nu vinde prin intermediari.

Preţul de pornire pentru Model 3 începe de la 42.990 de euro, acesta fiind şi cel mai accesibil, mai ales că prin Rabla Plus va putea fi cumpărat cu puţin peste 30.000 de euro. Livrările pentru Model 3 vor începe din septembrie 2021, iar în 2022 pentru Model S şi Model X.

Service Tesla

Service-ul Tesla din Bucureşti se va deschide în cursul acestui an. Acesta va oferi proprietarilor Tesla acces la service rapid pentru maşina lor. Echipa Tesla de Service Mobil va acoperi nevoile iniţiale de service odată cu începerea livrărilor. Cel mai probabil service-ul va fi amplasat în zona Pipera din Capitală.

În România s-au înmatriculat anul trecut peste 60 de maşini Tesla, în condiţiile în care acestea nu beneficiau de prima de 10.000 de euro din cadrul Rabla Plus, iar pe plan local sunt înmatriculate în total peste 350 de maşini Tesla.