• Anunțul a fost făcut de Elon Musk într-un tweet.
  • Plata cu dogecoin va fi acceptată pentru produsele de la Tesla.
  • În 2021, prețul token-ului a crescut cu 4.000%.

Elon Musk anunță că Tesla va accepta criptomoneda dogecoin bazată pe meme-uri ca plată pentru produsele sale, cum ar fi catarama de centură „Giga Texas” și modelele mini de vehicule electrice, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk într-un tweet.

Mișcarea, care a făcut ca prețul dogecoin să crească cu 14%, vine la o lună după ce Musk a declarat că Tesla va testa tokenul digital ca opțiune de plată. Musk, un susținător vocal al criptomonedelor, a influențat puternic prețurile dogecoin și bitcoin, iar la un moment dat spusese că firma va accepta bitcoin pentru achiziționarea mașinilor sale, înainte de a-și anula planurile.

Mărfurile Tesla, care includ, de asemenea, recent lansatele „Cyberwhistle” și „Cyberquad for Kids”, sunt un succes pentru fanii săi și, de obicei, se epuizează în câteva ore de la listare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Unii au observat că bunurile pentru dogecoin se vând chiar mai repede decât cele pentru dolari. Această știre este o bună ilustrare a pătrunderii continue a criptografiei în cultura corporatistă”, a declarat Alex Kuptsikevich, analist financiar senior la FxPro.

Tweeturile lui Elon Musk despre dogecoin, inclusiv cel în care a numit-o criptografia oamenilor, au transformat moneda digitală, odată obscură, care a început ca o glumă în social media, într-un vis al speculatorilor. Prețul token-ului a crescut cu aproximativ 4.000% în 2021.

Tesla a dezvăluit anul trecut că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar Musk a declarat, de asemenea, că deține o parte din bitcoin și dogecoin.

Tesla se confruntă cu o concurență intensă deoarece producătorii auto tradiționali, cum ar fi Ford Motor, precum și startup-uri, inclusiv Rivian Automotive, urmează să își lanseze mașinile electrice în acest an. Mult-așteptatul Cybertruck al Tesla va începe producția în primul trimestru al anului 2023, amânând planul său de a începe producția la sfârșitul anului 2022, potrivit Reuters.