• Mașinile vor activa automat și vor folosi camerele de la bord
  • Până în acest moment, Tesla s-a bazat pe senzorii de pe volan pentru a verifica dacă șoferii păstrează mâna pe el
  • Până acum, Elon Musk, a respins utilizarea camerelor și a senzorilor cu infraroșu pentru a urmări mișcările și ochii șoferilor

Mașinile Tesla Model 3 și Y vor monitoriza de acum șoferii prin intermediul camerelor aflate deasupra oglinzii retrovizoare, informează Business Insider.

Mașinile vor activa automat și vor folosi camerele de la bord atunci când este setat modul autopilot, pentru a verifica dacă șoferii sunt atenți la drum, au mâinile pe volan sau alte detalii importante cu privire la utilizarea în siguranță a modului.

Până în acest moment, Tesla s-a bazat pe senzorii de pe volan pentru a verifica dacă șoferii păstrează mâna pe el, dar utilizatorii au reușit să păcălească acești senzori. În spațiul online au apărut diverse filmulețe în care șoferii dorm sau își preocupă timpul cu altceva după ce au activat autopilotul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Camera din bord de deasupra oglinzii retrovizoare poate acum detecta și avertiza lipsa de atenție a șoferului în timp ce pilotul automat este pornit. Datele camerei nu părăsesc mașina în sine, ceea ce înseamnă că sistemul nu poate salva sau transmite informații decât dacă este activată partajarea datelor”, a fost comunicatul oficial al Tesla către șoferi.

Până acum, Tehnoregele Tesla, Elon Musk, a respins utilizarea camerelor și a senzorilor cu infraroșu pentru a urmări mișcările și ochii șoferilor, spunând că aceste funcții sunt ineficiente.