• Au început testele beta pentru internetul furnizat de Starlink-ul lui Elon Musk
  • Reacțiile testerilor sunt pozitive, chiar și în condiții de recepție mai puțin bune
  • Doar 900 din cei 42.000 de sateliți Starlink sunt în prezent pe orbită

Elon Musk, deși controversat, are marea calitate că face lucrurile să funcționeze. Vezi cazurile Tesla, SpaceX și, mai nou, constelația de sateliți Starlink.

Au început deja testele beta pentru viitoarea rețea spațială de internet, pe care unii o aseamănă cu Skynet-ul din filmele cu Terminator. Dar testerii implicați în program sunt impresionați de rezultate, în condițiile în care doar o foarte mică parte din sateliți sunt pe orbită, 900 dintr-un total de 42.000.

Josh Greisen s-a gândit să testeze internetul Starlink dintr-un loc în care condițiile nu sunt cele mai potrivite pentru recepția din satelit, din pădure.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Rulez acum testul de viteză al Netflix, fast.com. Și îl voi rula pentru voi în timp real. Să vedem ce spune. Rețineți că nu e conectat prin cablu direct la router. Semnalul vine de la constelația de sateliți prin antena de satelit și apoi prin cablu la router-ul Starlink și apoi wireless, pe purtătoarea de 5 GHz, la calculatorul meu. Ca să vă faceți o idee, router-ul e în garaj și computerul e în sufragerie, semnalul nu e 100%, nu e o conexiune wireless perfectă. Pare o valoare bună, sper să se îmbunătățească în timp”, Josh Greisen, tester Starlink.

Alți testeri au constatat că pot reda filme în 4K fără enervantul buffering. Totuși, testerii au fost avertizați că pot apărea căderi și întreruperi în furnizarea semnalului. Dar e un bun început pentru un serviciu care va costa 99 de dolari pe lună.