• TikTok a devenit principala sursă de informare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani din Marea Britanie.
  • 28% dintre copii își iau informațiile de pe platforma chinezească.
  • Televiziunea este pe locul patru în preferințele copiilor, cea mai urmărită televiziune este BBC.

TikTok a devenit principala sursă de informare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani din Marea Britanie. Datele publicate de autoritatea pentru audiovizual din UK arată că 28% dintre copii se uită la știrile de pe platforma chinezească, scrie The Guardian.

Un sfert dintre copii își iau știrile de pe Instagram, un sfert de la Youtube, iar televiziunea este pe locul al patrulea. BBC este cel mai urmărit canal, dar nu doar pentru serviciile de televiziune, ci și pentru aplicația mobilă, radio și site. Anul trecut, Instagram era principala sursă de informare.

Pentru cei de peste 16 ani situația este total diferită. BBC One este referința pentru 49% din britanici, urmat de postul de televiziune ITV, iar Facebook este pe al treilea loc, cu 30% din preferințe. Încep însă și adulții să se uite pe TikTok, unul din zece urmărește platforma.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

TikTok poate însă fi periculos pentru copii. Potrivit unui studiu Salvați Copiii făcut în România, 15 din 100 de copii spun că li s-au solicitat imagini cu conținut cu caracter sexual pe internet, iar dintre aceștia, 41% spun că imaginile cu caracter sexual le-au fost solicitate de un adult. TikTok este rețeaua cu cel mai mare risc.

Între 66% și 84% dintre copii au postat conținut online în ultimul an, iar cei mai puțini au fost cei care au făcut acest lucru pe rețelele sociale (66%), urmați de cei care au postat într-un joc online (69%), în mesageria privată (81%) și în cadrul unui grup sau forum (84%).

Citește și

Din floare-n floare ca o albinuță. De ce nu e bine să te grăbești să intri într-o relație

Plagiat la Stanford. Rectorul universității demisionează după ce a publicat studii false

VIDEO. Coldplay vine în România pe 12 iunie 2024. Când vor fi puse în vânzare biletele