• La o universitate din Coreea de Sud poţi să îţi plăteşti cafeaua sau să îţi cumperi mâncare dacă foloseşti toaleta smart.
  • Toaleta numită BeeVi foloseşte o pompă de vid pentru a trimite materiile fecale într-un rezervor subteran.

La o universitate din Coreea de Sud poţi să îţi plăteşti cafeaua sau să îţi cumperi mâncare dacă foloseşti toaleta smart, relatează Reuters. În schimb, materiile fecale sunt transformate în energie.

Cho Jae-weon, profesor de inginerie urbană şi de mediu la Institutul Naţioanl de Ştiinţă şi Tehnologie din Ulsan (UNIST), a proiectat o toaletă ecologică, care este conectată la un laborator, unde materiile fecale sunt folosite pentru a produce biogaz.

Toaleta numită BeeVi, un joc de cuvinte între albină (tr. – bee) şi viziune (tr. – vision), foloseşte o pompă de vid pentru a trimite materiile fecale într-un rezervor subteran, reducând consumul de apă. Acolo, microorganismele descompun fecalele în metan, care devine o sursă de energie pentru clădirea universităţii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Dacă ne gândim, fecalele au o valoare prețioasă pentru a produce energie”, a spus profesorul.

Acesta a conceput şi o monedă virtuală, numită Ggool, care înseamnă „miere” în coreeană. Fiecare persoană care foloseşte toaleta ecologică primeşte 10 Ggool pe zi.

Studenţii pot folosi banii virtuali în campus, pentru a cumpăra cafea, mâncare sau cărţi.