• 85% dintre mame folosesc tehnologie pentru a-și păstra copiii ocupați.
  • 68% dintre părinți nu verifică niciodată activitatea online a copiilor lor.
  • Qustodio, una dintre cele mai bune aplicații de control parental, spun specialiștii.

Monitorizarea și protecția copilului tău pe internet a devenit o grijă. Acest lucru însă poți să-l afli și să-l controlezi ușor datorită aplicațiilor de control parental. Specialiștii în IT de la vpnmentor.com au făcut un top al celor mai bune astfel de aplicații pentru Android și IOS.

Ce aplicații sunt în top trei

Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News: „Ca să facă un top al celor mai bune aplicații de control parental It-iștii au evaluat 23 de astfel de aplicații. Nu este ușor să găsești aplicația potrivită și asta pentru că sunt zeci pe piață. Cele mai multe aplicații necesită o mulțime de setări, ca la final să își dai seama că nu fac nimic. Dar sunt și aplicații care într-adevăr te ajută și sunt ușor de accesat. Pe primul loc a fost clasată aplicația Qustodio, care împiedică copiii să acceseze website-uri dăunătoare și conținut pentru adulți. Pe locul doi este aplicația NetNanny, care are funcții flexibile de monitorizare cu aplicații desktop și mobile, astfel încât să poți păstra siguranța copiilor pe toate dispozitivele lor, iar pe locul trei este aplicația Bark, care te ajută să îți protejezi copiii împotriva prădătorilor din mediul online și a altor amenințări cibernetice.

Cum îi ajută mai exact pe părinți aplicațiile astea

Pe lângă liniștea pe care le-o dă pentru că pot urmări ce fac copiii lor, aplicațiile pe care le-am amintit anterior, filtrează conținutul dăunător și inadecvat al multor site-uri și rețele de socializare. De asemenea, le oferă părinților instrumente ușor de utilizat pentru a monitoriza activitatea copilului, pentru a le urmări locația și pentru a seta limite pentru timpul petrecut în fața ecranului. În plus toate aceste aplicații se instalează rapid și sunt ușor de utilizat.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT