• Toyota a anunţat oficial planul pentru un oraş futurist în Japonia
  • „Woven City” se va întinde pe o suprafaţă de 700.000 de metri pătraţi
  • Oraşul nu va avea maşini, casele vor fi inteligente şi ajutate de roboţi

Să ne imaginăm acum un oraş fără maşini. Cu roboţi conduşi de inteligenţă artificială, case inteligente şi cele mai noi tehnologii. Nu este un film SF, ci proiectul pus la cale în Japonia. 

Woven City se numește proiectul prezentat de Toyota. Un oraş care se va întinde pe 700.000 de metri pătraţi. „Un adevărat laborat uman”, aşa cum a fost numit de către compania japoneză. Asta pentru că va avea cele mai tari tehnologii pentru ca oraşul să fie eficient energetic. Cu ajutorul panourilor solare şi a celulelor de combustie pe bază de hidrogen.

Oraşul urmează să fie localizat la poalele Muntelui Fuji din sudul Japoniei. Oamenii vor putea ajunge până la acesta cu maşina, însă aceasta trebuie lăsată la intrare. În oraş vor funcţiona doar maşini autonome create de Toyota.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În planul prezentat de companie, oraşul va avea până la 2.000 de rezidenţi. Proiectul a fost creat în colaborare cu NTT, o companie de telecom şi arhitectul danez Bjarke Ingels. Acesta din urmă a creat World Trade Center Two din New York, dar şi sediul Google din California.