• Refill este o aplicație care îți arată locurile unde găsești apă potabilă.
  • Carrot îți prezintă ratingul razelor ultraviolete în funcție de zonă.
  • Waterminder îți amintește când ai băut ultima dată apă și te ajută să rămâi hidradat.

Valul de caldură se apropie de țara noastră, pentru joi fiind anunțate temperaturi de până la 40 de grade. Din fericire, ai un aliat în lupta cu canicula chiar lângă tine: smartphone-ul. Există tot felul de aplicații care te ajută să gestionezi situația.

Sursă: We choose reuse

Una dintre problemele mari pentru fiecare dintre noi în timpul unei canicule este reprezentată de deshidratere. Așa că o să-ți spun aici două aplicații, ambele foarte utile: Waterminder trage un semnal de alarmă dacă nu ai băut apă și te ajută să contorizezi câte lichide ai consumat, în timp ce Refill este o aplicație unde poți găsi locuri în jurul tău unde poți bea apă. Să spunem că ești pe drum și ai consumat apa pe care o avea, poți să umpli sticla

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ

Este important să te ferești de soarele puternic și razele UV, iar Carrot sau UV Lens te ajută să eviți disconfortul termic. În aceeași zonă vreau să-ți spun despre aplicații cum sunt ShadeYou sau ShadeMap care te ajută să localizezi în apropiere un parc, zone acoperite unde te poți ascunde de soare.

Sursă: 9to5Mac

Smartphone-ul nu se înțelege deloc bine cu căldura. Este de evitat pe cât posibil să folosești device-ul direct în luma soarelui când temperaturile sunt atât de ridicate. În cazul în care simți că telefonul se încălzește excesiv, trebuie să reacționezi: închide aplicațiile deschise, treci într-un modul de consum redus al bateriei.

Dacă situația nu se îmbunătățește, stinge telefonul până când acesta se va răcori singur. Nu încerca să-l răcești artificial, am văzut că era acel mit cu băgatul telefonului în frigider. Dacă telefonul se răcește foarte rapid, poate să apară condensul și telefonul să se defecteze.

Citește și