• Trei elevi tocmai din Gura Humorului, au inventat un robot autonom care e menit să strângă deșeurile medicale
  • Andreea, Adrian și Ciprian au mers la un concurs organizat de Romanian Science Festival și l-au câștigat
  • Alți trei elevi, de data asta din Timișoara, au creat o platformă pentru informare și activități sociale destinate copiiilor

Andreea, Adrian și Ciprian, trei elevi tocmai din Gura Humorului, au inventat un robot autonom care e menit să strângă deșeurile medicale, tot mai multe pe străzi din cauza pandemiei. Pe lângă adunatul măștilor, mai ajută și la lupta cu virusul, pentru că are și o lampă UV și un recipient de dezinfectant.

Acum visează la momentul în care vor găsi un investitor care îi va ajuta să îl producă în serie. Până atunci, au mers la un concurs organizat de Romanian Science Festival și l-au câștigat. Robotul lor a rupt gura juriului.

Raul Ghișa, mentorul echipei GRASP: „Cu o idee foarte curajoasă și foarte de actualitate e foarte realizabil când acest proiect este pus în mâinile lor.”

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
CE ESTE TRENDUL BARBARA RHUBARB
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC

Ideea lor a adus Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului echipamente IT în valoare de 4.000 de lei, iar ei au primit dispozitive de 3.000 de lei.

Andreea Anastasiu, echipa GRASP: „Sunt foarte empatică cu lumea și am încercat să fac un proiect care să ajute, mai ales în perioada asta dificilă.”

Adrian Diaconița, echipa GRASP: „Sper să îl vedem în format fizic, fie făcut de noi, fie făcut de altcineva, pur și simplu avem nevoie de ajutor în lupta împotriva virusului.”

Echipa GRASP nu e singura care a venit cu ceva nou la concurs. Alți trei elevi, de data asta din Timișoara, au creat o platformă pentru informare și activități sociale destinate copiiilor, pe timp de pandemie.

Octavian Demeter, echipa ProSocial: „Am șansa de a câștiga experiențe noi. Putem schimba ceva în comunitatea noastră și asta înseamnă foarte mult pentru mine.”

Alina Vizireanu, mentorul echipei ProSocial: „A fost un challenge la început, pentru că fiecare are idei multe și eu am venit cu mult exercițiu și multe lecții despre cum sa trecem de la partea negativă.”