• Universitatea din Craiova a investit 1,5 milioane lei pentru a dota trei laboratoare la Facultatea de Mecanică
  • 85% din studenţii Facultăţii de Mecanică din Craiova se angajează chiar din timpul studiilor
  • Din cauza pandemiei, studenţii vor intra în laboratoare doar trei săptămâni/semestru

Cercetarea în domeniul auto mai face un pas în România. Trei laboratoare moderne au fost deschise pentru studenții din Craiova.

Victor Oţăt, profesor la facultatea de Mecanică Craiova spune că studenţii vor putea testa viteza maşinilor, frânele şi gradul de poluare. De asemenea, vor putea dezvolta motoare electrice şi hibrid, dar pot căuta și soluţii de îmbunătăţire a performanţelor maşinilor.

În plus, cu ajutorul unor softuri performante, studenţii pot calcula valorile de trafic şi poluare dintr-o anumită zonă şi pot dezvolta programe de sistematizare a circulaţiei.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ilie Dumitru, decanul Facultăţii de Mecanică din Craiova: „Studenţii noştri proiectează, efectiv. Pe anumite cerinţe şi condiţii proiectează aceste soluţii, de la caroserie până la elementele de dinamică. Fac partea de modelare, fac partea de simulare.”

Alin Oncescu este student şi spune că noile echipamente îi permit să-şi pună în practică teoria.

Alin Oncescu, student doctorand: „Infrastructura din facultate cu laboratoarele de specific, studenţii specializării de Transporturi vor putea pune în aplicare cunoştinţele în laboratorul respectiv. Aici găsim oportun faptul că studenţii specializării de Autovehicule Rutiere îşi pot demonstra calităţile practice prin partea de optimizare de softuri, de motoare. “