• Trotinetele electrice pot fi atacate de hackeri
  • Aplicațiile trotinetelor au acces la datele tale personale
  • Dacă un hacker accesează sistemul, poate să-ți trimită o locație falsă și să te atragă într-un loc periculos

Te gândești că doar computerul și telefonul pot fi atacate de hackeri. Cel mult ai auzit de sisteme de home security în care hackerii au intrat sau poate în niște electrocasnice smart.

Trotinetele electrice sunt noua țintă a hackerilor. Pare amuzant, dar nu e. Dacă un hacker accesează sistemul, poate să-ți trimită o locație falsă și să te atragă într-un loc periculos.

Sau să-ți ia informații precum datele de facturare și contact. Sau, cel mai periculos, să-ți blocheze trotineta când ești în mijlocul străzii și s-a făcut roșu. A demonstrat-o deja un hacker, anul trecut.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Alex Bălan, Bitdefender: „Pe Bluetooth există ceea ce se numește Replay Attacks, care au fost găsite și la mașini. Interesant, simulam că sunt broasca mașinii pentru telecomandă și telecomanda îmi transmitea codul de deschidere al mașinii. (…) Și în contextul conexiunii către cloud a aplicației de mobil, dacă reușesc să reproduc câteva dintre comportamentele aplicației către cloud, voi putea apoi să controlez trotineta respectivă.”