• Twitter avertizează utilizatorii cu privire la mesajele care dezinformează.
  • Vor primi avertizări dacă dau like sau distribuie asemenea mesaje.
  • Noua funcționalitate va fi disponibilă din această săptămână.

Cu siguranță, multă lume a auzit despre scandalul dintre Donald Trump și Twitter. Platforma a etichetat unele mesaje ale președintelui american drept dezinformări. Iar acum, Twitter vrea să meargă mai departe cu o nouă funcționalitate.

„După ce l-a supărat zdravă pe Donald Trump, Twitter vrea acum să te avertizeze în momentul în care dai like sau redistribui mesaje care dezinformează sau au conținut dăunător. Vei primi o avertizare de tip pop-up prin care ți se va spune că mesajul are un conținut disputabil. Twitter a testat funcționalitatea în campania electorală din Statele Unite. Rezultatele au fost încurajatoare, au observat o scădere cu 29% a retransmiterii mesajelor care dezinformau. Ca să-ți faci o idee, din 27 octombrie, până pe 11 noiembrie, Twitter a etichetat drept disputabile 300.000 de mesaje, dintre care peste 400 au fost blocate pentru like și distribuire”, a transmis Cătălin Roșioru, corespondent Aleph News.

Funcționalitatea va lua startul chiar din această săptămână

„Cei de la Twitter vor introduce pe avertizare un buton Find Out More, care te va ajuta să înțelegi de ce mesajul este o dezinformare sau are potențial dăunător. Și aici nu mai e vorba de campania electorală a lui Donald Trump ci despre răspândirea de informații false și dăunătoare cu privire la criza Covid-19. Pentru posesorii de device-uri cu iOS, adică Apple, funcționalitatea va fi disponibilă chiar din această săptămână. Utilizatorii de device-uri cu Android vor vedea opțiunea în săptămânile următoare”, a adăugat Cătălin Roșioru.

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE