• Europa trebuie să pompeze 300 de miliarde de euro în infrastructura sa de telecomunicaţii până în 2025.
  • UE se bazează pe tehnologia 5G pentru a depăşi recesiunea provocată de pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană doreşte să depăşească recesiunea provocată de Coronavirus prin intermediul tehlologiei 5G. Astfel că Europa va contribui cu 300 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii sale de telecomunicaţii până în 2025

Până în 2030 se doreşte ca toate gospodăriile din cele 27 state membre UE să aibă acces la internet şi toate zonele cu densitate mare a populaţiei să fie conectate la 5G, se arată într-un raport publicat joi de firma de consultanţă BCG

Uniunea Europeană propune măsuri pe care le-ar putea implementa guvernele şi autorităţile de reglementare pentru a susţine industria telecomunicaţiilor.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Un astfel de pas ar fi un nou model de proprietate, care să implice împărţirea infrastructurii în mod voluntar, ceea ce ar permite o dezvoltare mai rapidă, reducerea impactului asupra mediului şi sporirea transferului de cunoştinţe în rândul partenerilor”, apreciază BCG.

Operatorii de telecomunicații din UE au fost până acum reticenți să investească în rețelele 5G din cauza cheltuielilor masive necesare.