Uită de lacătele tradiționale. Uite cum poți să-ţi securizezi bicicleta sau trotineta electrică

  • Lacătele tradiționale nu mai sunt suficient de sigure pentru a te asigura că bicicleta sau trotineta electrică nu este furată
  • Au apărut diverse device-uri inteligente care pot fi blocate cu ajutorul telefonului sau al amprentei utilizatorului
  • Nu toate sunt însă de încredere şi utilizatorul poate ajunge să regrete că le-a folosit

Nimeni nu îşi doreşte să fie victima unui furt. Mai ales dacă este vorba despre bicicleta sau trotineta electronică pe care o foloseşti în fiecare zi ca să ajungi la locul de muncă. Tot mai multe device-uri inteligente îţi oferă protecţie.

WGCC Fingerprint Padlock costă doar 30 de dolari şi funcţionează foarte simplu: pui degetul pe senzorul de amprentă şi se deblochează. Cu telefonul poţi înregistra până la 15 amprente diferite. Igloohome Smart Padlock este la un nivel superior: poţi afla de pe telefon de fiecare dată când încuietoarea a fost deblocată. Preţul este ceva mai piperat: 110 dolari.

Nu toate device-uri de acest fel sunt însă de încredere.

JerryRigEverything: „Am deschis cutia, am învârtit partea din spate a lacătului ca pe un borcan de dulciuri şi am ajuns la bateria susţinută de 3 şuruburi. Şi în aproximativ 30 de secunde am dat la o parte panoul din faţă, am scos şuruburile şi tot ce era în interior. Iar toate lucrurile care înainte erau ale mele nu mai sunt acum“.