Un băiat de 6 ani din România l-a întrebat pe Elon Musk dacă 1 mai se poate sărbători pe Marte. Răspunsul CEO-ului SpaceX

  • 1 mai pe Marte: Mici aduși de Ingenuity, carne printată 3D și oxigen creat de Moxie
  • NASA are roverul Perseverance pe Marte, 1 milion de oameni pot ajunge până în 2050
  • Copiii de acum sunt cei care se vor bucura de un viitor cu omenirea multiplanetară

1 mai este ziua în care lași munca deoparte. Ziua în care primești o recompensă după truda din ultimul an.

Din 1890, a fost recunoscută și multe generații au văzut această zi ca prilej de sărbătoare.

Iar ziua de 1 mai va rămâne importantă pentru omenire și când nu vom mai fi toți pe aceeași planetă. Marte. Planeta Roșie pe care tot mai mulți oameni visează să ajungă.

A făcut-o deja roverul Perseverance care pregătește terenul pentru oameni. A fost creionat deja și planul pentru un oraș pe Marte. Are chiar și un nume: Nuwa.

Va avea 250 de mii de locuitori și case construite pe verticală. Acolo vor fi și sere, unde va fi produsă mâncarea. Plus oxigen provenit din dioxid de carbon de la robotul Moxie.

Va fi mult de muncă mai ales pentru primii oameni care vor ajunge pe Marte. Așa că de 1 mai vor putea să spună stop. Să facă o pauză și să se gândească la casa lor aflată la 55 de milioane de kilometri distanță.

Vor putea sărbători și acolo cu mici. Printați 3D și aduși la grătar de elicopterul Ingenuity. Pe Marte vom ajunge peste zeci de ani.

Visul nu este al generației noastre, este al copiilor noștri. Care sunt din cale afară de curioși să afle ce le-a pregătit Elon Musk.

Victor, 6 ani, l-a luat la întrebări pe șeful SpaceX

Victor: Domnule Musk, oare putem sărbători 1 mai pe Marte?

Elon Musk: Momentan nu am trimis pe nimeni pe Marte, sper să o facem în viitor. Pentru a crește probabilitatea supraviețuirii speciei pe termen lung și a vieții așa cum o știm trebuie să devenim o specie multiplanetară.

Victor: Dar de ce nu pot sta aici cu mami? Nu mă obliga 02:05

Elon Musk: Nu obligăm pe nimeni să meargă. Este doar pentru voluntari.

Victor: Eu abia aștept să merg la școală, nu pe Marte. De ce visezi la alte planete?

Elon Musk: Să mergi pe Marte este ca o reclamă la o carte despre călătoria lui Shackleton către Antartica. E periculos, nu e confortabil, este o călătorie lungă, e posibil să nu te întorci viu. Dar e o aventură grozavă și va fi grozav și o experiență fantastică.

Victor: Știi că am doar 6 ani, nu? Încă n-am învățat ce a fost înainte. Tu mai ții minte când erai de vârsta mea?

Elon Musk: Am fost un copil destul de nebun, bănuiesc. Eram foarte curios de lume, de cum am ajuns să fim aici, care este sensul vieții?

Sensul vieții: să trăiești fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Să apreciezi zilele speciale.

Cum este 1 mai cu toată istoria din spate, cu ce semnifică această zi. Iar asemenea zile au fost, sunt și vor fi sărbătorite și când nu toți oamenii vor mai fi aceeași planetă.