Un calculator Apple a fost cumpărat cu 1,5 milioane de dolari. Motivul pentru care e atât de scump

  • Un calculator Apple 1 original din 1976 a fost cumpărat cu 1.5 milioane de dolari pe eBay
  • Apple 1 a fost primul produs dezvoltat de compania creată de Steve Jobs şi Steve Wozniak
  • Pe 6 februarie 1985, Steve Wozniak părăsea Apple deoarece „se îndrepta într-o direcţie greşită”

Un calculator Apple din 1976 a fost vândut cu 1.5 milioane de dolari. Acesta a fost creat chiar de Steve Jobs şi Wozniak. 

Doar 175 de unităţi de Apple 1 au construit cei doi în 1976. Era primul calculator care purta denumirea companiei pe care o fondat-o şi care în prezent valorează peste 2.000 de miliarde de dolari.

La licitaţia de pe eBay, modelul a fost cumpărat de Krishna Blake în 1978 cu doar 666 de dolari. Era în carcasa de lemn originală şi vine şi cu monitorul Sony TV-115 pe care îl recomanda Jobs la acel moment pentru computer.

Sâmbătă se împlinesc 36 de ani de la momentul în care Steve Wozniak părăsea compania. El spunea în acel moment că Apple se duce într-o direcţie greşită. În ultimii ani a avut însă doar cuvinte de laudă la adresa companiei. 

Dacă vă uitaţi la Tim Cook în timp ce vorbeşte despre ziua în care l-a întâlnit pe Steve Jobs şi asta l-a făcut să spună: E compania pentru care trebuie să lucrez. Asta pentru modul în care Steve Jobs gândea şi muncea. Şi el continuă să urmeze ideile indiferent unde merge”, a spus Steve Wozniak, cofondator Apple.