- Aplicaţia Milnesium Mask Detector poate să recunoască mai multe persoane in acelaşi timp dacă poartă sau nu mască
- Dacă nu respecţi regulile, detectorul de măşti te atenţionează insistent şi se opreşte doar în momentul în care îţi pui masca pe faţă
- Aplicaţia este gratuită şi poate fi implementată în supermarket-uri, mall-uri, instituţii publice sau fime private
Scuza ca ai uitat masca, nu mai este valabilă! Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj, a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale, iar pentru protejarea identităţii are şi opţiunea de pixelare a imaginii.
Advertisment
Când a aflat de aplicaţie, Ionuţ nu a stat pe gânduri şi a impelmentat-o la compania de grafic design pe care o conduce. Aşa îşi protejează angajaţii şi clienţii, spune el. Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.
„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: „Vă rugăm folosiţi masca!”, iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, spune Florin Jurchiș, fondatorul aplicației.
Recomandări
„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor. Deseori poate uităm să purtăm masca şi aplicaţia detectează şi îţi reaminteşte să o foloseşti”, a declarat Ionuț Faur, administratorul firmei de design.
„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai spus fondatorul aplicației Milnesium Mask Detector.
- Premierul Slovaciei, Robert Fico, susține că „Ucraina nu va fi invitată în NATO și va pierde o treime din teritoriul său”
- Care sunt beneficiile consumului moderat de vin? Cei care au băut între 12 și 35 de pahare pe lună au un risc mai mic să se îmbolnăvească de inimă
- Elevii pot face doi ani într-unul. Cum pot copiii dotați să termine mai repede școala
- Spania a pornit războiul contra fake news și a început cu influencerii: „Le facem viața mai dificilă celor care se dedică minciunii”
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1.030. Un oficial confirmă că Ucraina va începe activitatea pe clusterele de aderare la UE în prima jumătate a anului 2025
Partenerii noștri