Un IT-ist din Cluj a creat o aplicație care îți amintește să porți mască și să respecți regulile

  • Aplicaţia Milnesium Mask Detector poate să recunoască mai multe persoane in acelaşi timp dacă poartă sau nu mască
  • Dacă nu respecţi regulile, detectorul de măşti te atenţionează insistent şi se opreşte doar în momentul în care îţi pui masca pe faţă
  • Aplicaţia este gratuită şi poate fi implementată în supermarket-uri, mall-uri, instituţii publice sau fime private

Scuza ca ai uitat masca, nu mai este valabilă! Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj, a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale, iar pentru protejarea identităţii are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

Când a aflat de aplicaţie, Ionuţ nu a stat pe gânduri şi a impelmentat-o la compania de grafic design pe care o conduce. Aşa îşi protejează angajaţii şi clienţii, spune el. Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: „Vă rugăm folosiţi masca!”, iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, spune Florin Jurchiș, fondatorul aplicației.

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor. Deseori poate uităm să purtăm masca şi aplicaţia detectează şi îţi reaminteşte să o foloseşti”, a declarat Ionuț Faur, administratorul firmei de design.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai spus fondatorul aplicației Milnesium Mask Detector.