• Descoperirile noului model ar putea sprijini într-o zi o interfață creier-computer neinvazivă.
  • Modelul a decodat literele tastate de participanți cu o precizie de 68%.
  • Oamenii de știință au colectat 1.000 de instantanee MEG pe secundă în timp ce fiecare participant tasta câteva propoziții.

Oamenii de știință de la Meta au utilizat Inteligența Artificială și scanările neinvazive ale creierului pentru a desluși modul în care gândurile sunt transpuse în propoziții dactilografiate, arată două studii noi. Aceiași cercetători au folosit Inteligența Artificială pentru a cartografia modul în care creierul produce de fapt limbajul, transformând gândurile în propoziții dactilografiate, scrie Live Science.

Descoperirile ar putea sprijini într-o zi o interfață creier-computer neinvazivă care ar putea ajuta persoanele cu leziuni sau leziuni cerebrale să comunice, au declarat oamenii de știință.

Modelul a decodat literele tastate de participanți cu o precizie de 68%. Literele frecvente au fost decodate corect mai des, în timp ce literele mai puțin frecvente, precum Z și K, au avut rate de eroare mai mari. Atunci când modelul făcea greșeli, avea tendința de a înlocui caracterele care erau fizic apropiate de litera țintă de pe o tastatură QWERTY, ceea ce sugerează că modelul utilizează semnale motorii din creier pentru a prezice litera tastată de un participant.

Recomandări

FACEȚI LOC, VIN CÂINII NOȘTRI
LECȚIA DE DUPĂ GRATII
WE LISTEN AND WE DON'T JUDGE
„PLANURILE SUNT SERIOASE”
NU MAI SUNTEM PRIETENI
STUDENȚII NU AU VIZĂ

Al doilea studiu al echipei s-a bazat pe aceste rezultate pentru a arăta modul în care limbajul este produs în creier în timp ce o persoană tastează. Oamenii de știință au colectat 1.000 de instantanee MEG pe secundă în timp ce fiecare participant tasta câteva propoziții. Din aceste instantanee, ei au decodat diferitele faze ale producerii propozițiilor.

Citește și