• Un om de știință american susține că moartea nu există.
  • El numește fenomenul biocentrism – adică viaţa este cea care creează Universul, nu invers. 
  • Lanza: „Conştienţa unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 de waţi”

Atunci când vine vorba despre misterele universului și ale vieții umane, cel mai mare mister despre care mulți sunt curioși, este moartea. Religiile au numit moartea singurul adevăr, iar viața de apoi ca dar. În schimb, doctorul american Robert Lanza susține că moartea este doar o iluzie a conștiinței noastre.

Autorul american dezvăluie într-o nouă carte că întreaga realitate este doar un construct mental al stării noastre de conştienţă. Lanza numește aceste fenomen biocentrism – teoria care susține că viaţa este cea care creează Universul, nu invers. Viaţa este cauza, nu un simplu efect al unor procese chimice. Toate obiectele, dar şi spaţiul şi timpul, sunt forme ale percepţiei umane.

Lanza a declarat pentru Huffington Post că biocentrismul arată că spațiul și timpul sunt doar niște instrumente, pe care mintea noastră le folosește pentru a țese informații împreună, într-o experiență cuprinzătoare, ca un limbaj pentru conștiință.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El crede cu tărie că moartea nu există, iar singurul motiv pentru care ne simțim „vii” este datorită energiei cu care funcționează creierul nostru.

Moartea este ca și cum ai termina un serial TV pe platforma de streaming a universului

Într-un exemplu destul de comun, Lanza numește moartea ca și cum s-ar termina un serial TV. Puteți experimenta diferite povești, diferite personaje și, desigur, diferite finaluri din vasta bibliotecă pe care universul o deține și la sfârșitul acestora, sunteți tot voi, susține doctorul american.

Lanza: „Conştienţa unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 de waţi, chiar dacă trupul este distrus”

Când murim, există o pauză în conexiunea liniară de timp și loc. Și în mod ciudat, spune el, conceptul nostru liniar de timp nu înseamnă nimic pentru natură.

Robert Lanza şi-a expus ideile într-o carte, intitulată „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe”.