• Cosmin Petrescu s-a calificat în finala turneului eChampions League
  • Cei mai buni 32 de jucători din Europa se vor lupta în turneul de 280.000 de euro
  • Legitimat NFG eSports, Cosmin joacă FIFA profesionist de doar un an și jumătate

Pentru a doua oară în ultimii șase ani, un român a ajuns printre cei mai buni jucători de FIFA din lume.

Cosmin Petrescu a învins șase adversari în drumul spre eChampions League. Se va lupta la începutul lui mai cu alți 31 de jucători.

Cosmin este gamer profesionist de mai puțin de doi ani și e la cel mai important succes din carieră.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A fost un stres foarte, foarte mare. Este cel mai greu turneu. Champions League este singurul turneu unde toți jucătorii de pe Xbox vin pe Playstation. Am început cu o înfrângere, o înfrângere foarte foarte urâtă, în minutul 87 la scorul de 3-3 am ratat un penalty și apoi am pierdut în prelungiri”, a spus, la Aleph News, Cosmin Petrescu, gamer profesionist FIFA.

În spatele succesului lui Cosmin stau mii de ore de antrenament.

Mă antrenez foarte mult, în medie minim 6 ore zilnic. Sunt zile în care mă joc și 10-12 ore. Îmi analizez meciurile, văd unde greșesc dar cel mai important cred eu că este cam 70% din randamentul unui jucător: partea psihică. Contează foarte mult să ai un antrenor. Un antrenor care în același timp este și un bun psiholog, să te țină calm, să vorbească mereu cu tine. Și asta m-a ajutat mult”, a adăugat Cosmin Petrescu.

Chiar dacă reușitele la FIFA îl pot ajuta să își asigure viitorul din punct de vedere financiar, el continuă să se concentreze și pe școală. Este în anul 3 la Universitatea din Sunderland, unde studiază business și management.

Asta sfătuiesc toți copiii, să-și termine studiile. După aceea pot face orice. Cele mai importante sunt studiile. Recomand tuturor celor care vor să se apuce să facă sport, să iasă să se plimbe. Eu, de exemplu, înainte de anumite turnee ies și mă plimb o oră, două, mă relaxez, și apoi mă joc la turneu, pur și simplu trebuie să te mai deconectezi”, a mai spus el.