• Un start-up american vrea să producă drone cu propulse ionică
  • Lumea este nemulţumită de zgomotul pe care îl face o dronă normală
  • Ideea nu este nouă. NASA a testat-o în anii 1960

Dacă ai folosit o dronă, sigur știi cât zgomot face. Și cum viitorul aparține dronelor, imaginează-ți cum ar suna un cer împânzit de drone.

Însă un start-up american vine cu o propunere foarte silențioasă – drona cu propulsie ionică. Seamănă cu un palet zburător și nu are piese în mișcare.

„Dacă analizezi harta Statelor Unite, vei găsi mii de reglementări care cer ca nivelul de zgomot să nu depășească 70 de decibeli pe timpul zilei și 50 de decibeli pe timpul nopții. O dronă comercială generează un zgomot de 96 de decibeli”, a spus Tomas Pribanic, CEO Undefined Technologies

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Ideea nu este nouă, NASA a testat-o în spațiu în anii ‘60, iar în 2003, șoricelul Orville a devenit primul electronaut care a zburat cu o drona cu propulsie ionică în Franța.

În 2018, la Universitatea Berkley, a fost construită cea mai mică dronă ionică, cu latura de 2 centimetri. Dar CEO-ul Undefined Technologies vrea să ducă lucrurile și mai departe. Primul zbor demonstrativ cu noua dronă va avea loc pe 30 ianuarie anul viitor.

„O tehnologie care permite dronelor să fie silențioase poate fi folosită pentru foarte multe aplicații, printre care livrarea de mărfuri, supraveghere, administrarea inventarului și chiar și filmări și fotografiere. Așa că vă spun cu toată seriozitatea că descoperirea tehnologiei Air Tantrum e revoluționară, va schimba domeniul transporturilor așa cum îl știm”, a mai spus Pribanic.