• Un locuitor din Ţara Galilor îşi lăsa zilnic tot satul fără internet
  • Asta se întâmpla fix la ora 7, când galezul îşi pornea vechiul televizor
  • A fost nevoie de 18 luni de investigaţii ca providerul să descopere cauza

Credeai că noua tehnologie e mai tare ca vechea tehnologie? Hai să-ţi spun cum un televizor second-hand a făcut praf infrastructura de internet într-o întreagă localitate.

Locuitorilor din Aberhosan, din Ţara Galilor, le cădea internetul în fiercare dimineaţă la ora 7. Cum era normal, au reclamat defecţiunea furnizorului de internet. Au urmat 18 luni de investigaţii, de schimbat cabluri şi echipamente, fără niciun rezultat.

Într-un final, unul dintre inginerii furnizorului de internet a adus un analizor de spectru cu care s-a plimbat pe la toţi abonaţii din sat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A descoperit că fix la ora 7, când unul dintre locuitori deschidea televizorul, apărea pe reţea o interferenţă care efectiv bruia internetul în tot satul.

Cum a câştigat vechiul televizor confruntarea, îţi spune Mihai Bădici, inginer electronist.

Mihai Bădici, inginer electronist: Aici intervine un fenomen care nu exista pe vremuri. Internetul e bidirecţional spre deosebire de televiziunea clasică, aşa că semnalul, mai departe, este transmis de amplificatoare în toată reţeaua providerului şi de aici se pot întâmpla diverse bucurii. La televizoare este fenomenul pe care unii dintre noi şi-l mai amintesc, imaginea vălurită şi bâzâieli în difuzor, care indică în mod clar defecţiuni în circuitele de filtrare.