• Samsung a anunțat că platforma „Galaxy for the Planet” a avut un mare succes. Samsung și-a întrebat utilizatorii dacă își doresc ca telefoanele lor mobilele să fie eco-friendly.
  • Samsung a plănuit să nu mai folosească materiale reciclate în smartphone-uri până în 2025.
  • Apple și Microsoft au anunțat la rândul lor că vor să reducă la zero emisiile de dioxid de carbon.

Samsung a anunțat planul prin care vrea să devină „verde” până în 2025. Materialele ce vor fi folosite pentru telefoanele mobile vor fi reciclate, iar plasticul va dispărea din pachete.

Samsung, unul dintre giganții telefoanelor mobile, plănuiește să își reducă pe cât posibil amprenta de carbon până în 2025. Astfel, toate telefoanele din modelul Galaxy vor folosi materiale reciclate. Decizia a fost adoptată de către Samsung după ce compania a creat o platformă numită „Galaxy for the Planet”, unde 70% dintre cei 40 de mii de respondenți au spus că ar fi încântați ca smartphone-urile să fie eco-friendly.

Un alt obiectiv pentru Samsung până în 2025, este să înlocuiască sau să renunțe la toate elementele dăunătoare din pachetele cu care vin telefoanele.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sunt și alte companii care au adoptat o asemenea măsură?

În prezent, deșeurile electronice reprezintă o problemă majoră: în raportul pe 2020 observăm că s-a ajuns la 53 de milioane de tone de deșeuri electronice, un record. Iar valoarea materialelor brute este de 57 de miliarde de dolari. Așa că e normal să vedem astfel de măsuri. Producătorii de telefoane precum Apple, au decis să renunțe la încărcătoare în cutii.

Apple și Microsoft au anunțat la rândul lor că vor să reducă la zero emisiile de dioxid de carbon. Nu mai este nevoie să amintim de industria auto unde toți producătorii fac tranziția către vehicule electrice.