• Compania Lilium vrea să construiască primul vertiport, un aeroport pentru maşini zburătoare
  • Primul model de taxi zburător a fost deja testat
  • Şi Uber s-a gândit la un concept de maşini zburătoare

După ce anul trecut testau cu succes primul model de taxi zburător, cei de la Lilium au deja planuri mari și vor să construiască primul vertiport în Florida, până în 2025.

Poate ar trebui să te obișnuiești cu acest cuvânt, vertiport. Înseamnă aeroport pentru vehiculele cu decolare verticală.

„Decolează și aterizează vertical, este complet electric, acesta este Lilium Jet”, a spus Daniel Wiegand, CEO Lilium.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nu sunt primii care se gândesc la așa ceva. Uber a prezentat conceptul Skyport pentru mașinile lor zburătoare. Lilium a gândit vertiport-ul său ca o stație de taxiuri pentru pasageri. Mașinile lor zburătoare pot acoperi o distanță de 300 de kilometri și pot transporta până la 5 pasageri.

Vertiport-ul din Florida va deveni standardul pentru rețeaua de taxiuri aeriene pe care Lilium o prefigurează. Elementele de construcție vor fi pre-asamblate pentru reducerea costurilor și a timpilor de construcție.

Sigur, mai sunt multe de făcut, dar Lilium vrea ca până în 2025 taxiurile sale zburătoare să fie disponibile oriunde în lume.

„E un serviciu de mobilitate aeriană, e o companie de servicii. Produsul pe care-l vindem consumatorilor este un serviciu”, a mai spus Daniel Wiegand, CEO Lilium.