Vei putea porni mașina cu telefonul: ce vehicule sunt compatibile cu noul sistem Apple

Sursă foto: Profimedia
  • Apple lansează sistemul care deschide și pornește mașina.
  • Dispozitivul va avea mai multe noi funcții.
  • Anunțul a fost făcut de Apple luni, în timpul conferinței sale anuale cu dezvoltatorii software.

Apple a anunțat că va lansa un sistem care permite proprietarilor de iPhone să deblocheze și să pornească mașini cu dispozitivele lor, alături de alte funcții noi, scrie Reuters.

Noul sistem, care îți permite să partajezi cheile automobilului digital cu prietenii și membrii familiei prin intermediul sistemului iMessage, va funcționa cu vehiculele BMW seria 5 care vor fi livrate luna viitoare.

Sistemul va funcționa cu telefoane care rulează actualul sistem de operare iOS 13. Apple a spus că mai multe mașini care funcționează cu sistemul vor apărea pe piață anul viitor. De asemenea, Apple a actualizat aplicația de trafic cu informații despre stațiile de încărcare a vehiculelor electrice care lucrează cu BMW și Ford.

Conferința pentru dezvoltatori Apple vine în condițiile în care serviciile vândute prin App Store au devenit esențiale pentru creșterea veniturilor companiei, deoarece consumatorii au încetinit ritmul de înnoire a telefoanelor iPhone. Apple înregistrează o reducere de 15% la 30% a vânzărilor realizate de dezvoltatori prin App Store.