• O companie din Israel, Hour One, a reușit să creeze o clonă digitală a unei persoane
  • Sunt necesare doar câteva minute de înregistrare în studio pentru a crea clona
  • Clonele digitale au potențialul de a schimba viitorul mass-media

Până la o clonare adevărată, oamenii de știință au ajuns la un experiment interesant: clona digitală. O regizoare din America explică cum funcționează.

Sunt în acest moment pe drum către prima ședință foto de când a venit pandemia de Covid. Voi crea o versiune a mea cu inteligență artificială”, a menționat Taryn Southern.

O companie din Israel, specializată în inteligență artificailă, a colaborat cu Taryn. A filmat-o timp de 10 minute în timp ce rostea diferite fraze, cânta și își schimba expresia feței. Apoi i-a creat o clonă digitală, folosind inteligența artificială. Clona nu are limite. Poate să facă orice. Chiar și să vorbească limbi străine.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Tehnologia este diferită de Deep Fake care presupune manipularea digitală a unui clip deja existent. Clona digitală poate să creeze un discurs de la zero doar cu ajutorul unor instrucțiuni. Și, obligatoriu, cu acordul persoanei clonate digital.

De fapt nu sunt o persoană. Cel puțin nu una reală. Sunt creația inteligenței artificiale. Cu permisiunea primită de la adevărata Taryn Southern, AI Taryn poate să vorbească limbi diferite. Și să aibă diferite fețe, vârste, gen diferit. AI Taryn poate să cânte”, a spus Ai Taryn, clona digitală.