• Noul automobil se numește BMW i Vision Dee și a fost prezentat miercuri în Las Vegas.
  • Caroseria noului prototip poate afișa o gamă întreagă de culori, în mod uniform, în dungi sau în carouri.
  • BMW i Vision Dee este încă un concept, dar este destinat să inspire noile vehicule ale producătorului.

BMW a prezentat miercuri, la Las Vegas, un prototip de mașină care își poate schimba culoarea și dispune de tehnologii digitale în interiorul habitaclului, cum ar fi proiecția de informații pe toată lățimea parbrizului. Automobilul, numit BMW i Vision Dee, a fost prezentat la evenimentul anual de electronice de consum din Las Vegas, în timpul unui mini-show cu Arnold Schwarzenegger, potrivit Le Figaro.

La același salon de anul trecut, producătorul dezvăluise deja o mașină care își putea schimba culoarea, dar numai în gri. Caroseria noului prototip poate afișa o gamă întreagă de culori, în mod uniform, în dungi sau în carouri. BMW i Vision Dee este încă un concept, dar este destinat să inspire noile vehicule ale producătorului. Capacitatea de a proiecta informații precum viteza și direcția pe întreaga lățime a parbrizului, de exemplu, va fi disponibilă din 2025. BMW a menționat, de asemenea, posibilitatea de a proiecta imagini în realitate augmentată sau chiar de a transforma întregul parbriz într-un ecran, tehnologii care ar trebui să facă posibilă îmbinarea lumii reale cu cea virtuală” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ideea este de a utiliza un set de programe informatice pentru a crea un companion” care să ofere o experiență personalizată, a declarat șeful grupului, Oliver Zipse: numele Dee înseamnă Digital emotional experience” . Actorul din Terminator a râs de această idee, spunând că era „puțin îngrijorat” să pună atâta tehnologie într-o mașină pentru că în majoritatea filmelor mele, mașina era inamicul” .