• Elon Musk a anunțat că Tesla intenționează să construiască un robot umanoid.
  • Tesla Bot este numele robotului pe care compania Tesla vrea să-l producă.
  • „Tesla Bot” va fi alimentat de aceleași sisteme de inteligență artificială ca și sistemul de autoconducere completă a companiei Tesla.

Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid. Un prototip „Tesla Bot” ar urma să fie prezentat anul viitor și ar fi destinat îndeplinirii unor sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, transmite businessinsider.com.

În cadrul ceremoniei ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California, Musk a prezentat inițiativa unui „Tesla Bot”. Prototipul este un robot de 1,5 metri și 80 de kilograme. Musk a declarat că robotul va avea un ecran în față care va oferi informații clientului.

CEO-ul Tesla susține că robotul umanoid va fi capabil să ridice 68 de kilograme și să transporte 20,4 de kilograme. Cu toate acestea, robotul va conduce doar cu o viteză de aproximativ 8 km/h.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

„Îl setăm în așa fel încât, la nivel mecanic, la nivel fizic, să poți fugi de el și, cel mai probabil, să îl depășești”, a glumit Musk.

Potrivit lui Musk, robotul va utiliza software-ul Autopilot al Tesla. Acesta va include opt camere care vor intra într-o rețea neuronală dezvoltată de Tesla pentru sistemul FSD.

Robotul umanoid va fi dotat cu același sistem care permite vehiculului Tesla să își evalueze mediul înconjurător prin intermediul senzorilor și să calculeze ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu bariere. Sistemul reușind să recunoască trasee și fotografii în mod distinct. Totodată, rețeaua neuronală poate imita activitățile creierului uman.

„Mașinile noastre sunt roboți semi-senzitivi pe roți”, a susținut Elon Musk. „Are sens să punem asta [software-ul] și pe o [formă] asemănătoare cu cea umană”, a adăugat șeful Tesla.

În mod ideal, companiile ar utiliza robotul pentru a îndeplini sarcini monotone și periculoase, potrivit lui Musk. Acesta a continuat spunând că, adevăratul test ar fi modul în care robotul ar naviga în mediul înconjurător fără să i se spună cum și ce să facă.

„Vor exista aplicații profunde pentru economie. În viitor, munca fizică va fi o alegere”, a afirmat Musk.

Tesla nu a fabricat încă un robot operațional, în pofida prezentării artistice a directorului general Elon Musk, a unei descrieri detaliate a modului în care dorește să fie realizat. Acesta a mai declarat că Tesla are intenția de a produce un prototip până la sfârșitul anului viitor.

Robotul, potrivit lui Musk, va fi creat utilizând multe dintre aceleași materiale pe care Tesla le utilizează la mașinile sale și se va putea integra fără probleme în cadrul obiectivului Tesla.

„Facem piesele care ar fi utile pentru [construirea] unui robot umanoid, așa că probabil ar trebui să-l facem. Dacă nu o facem noi, o va face altcineva – și vrem să ne asigurăm că este sigur”, a mai spus Musk.

Musk nu a comunicat o dată anume de lansare a prototipului. Potrivit lui, acesta ar urma să fie prezentat anul viitor.

Totodată, Musk a anunțat că Tesla va dispune de „un milion de robotaxi pe șosele” până la finalul anului 2020.

Cu toate acestea, Tesla nu a conceput încă un vehicul complet autonom, întrucât software-ul FSD curent solicită în continuare ca vehiculul să fie monitorizat de un operator autorizat.