• Un robot care joacă fotbal va participa la un turneu internațional la sfârșitul acestui an – iar experții spun că „este mai bun decât Lionel Messi” .
  • Robotul numit Artemis va participa la ediția din acest an a RoboCup, desfășurată în Franța
  • Humanoidul poate să meargă și să sară și este printre singurii trei roboți din lume care au capacitatea de a alerga.

Un robot care joacă fotbal va participa la un turneu internațional la sfârșitul acestui an – iar experții spun că „este mai bun decât Lionel Messi”.

Humanoidul de 1,80 m, numit Artemis, poate să meargă și să sară și este printre singurii trei roboți din lume care au capacitatea de a alerga.

Cercetătorii de la Universitatea din California Los Angeles (UCLA) se referă la Artemis ca la o anagramă pentru „Un robot care îl depășește pe Messi în fotbal” .

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Robotul de dimensiuni umane își va arăta abilitățile de „fotbalist” în calitate de concurent la RoboCup23 din Franța, în luna iulie.

Experții l-au cronometrat Artemis mergând cu o viteză record de 2,1 m/s în timpul testelor și de atunci l-au scos la plimbare prin campusul universitar, ca parte a eforturilor de pregătire.

Dr. Hong susține că robotul de 85 de kilograme este „primul de acest fel” , folosind tehnologia pentru a-l face să se comporte ca și cum ar avea mușchi biologici „elastici”  în loc de părți rigide, cum este în cazul altor roboți. Artemis are mușchi mai degrabă asemănători cu cei folosiți de animalele, care îi conferă o agilitate sporită.

Dennis Hong, director la Laboratorul de Robotică și Mecanisme, a declarat: „Suntem foarte încântați să îl scoatem pe Artemis pentru teste pe teren aici, la UCLA, și considerăm că aceasta este o oportunitate de a promova știința, tehnologia, ingineria și matematica către un public mult mai larg” .