• IFA Berlin – târgul de electronice de larg consum revine în capitala germană, după o pauză impusă de pandemie.
  •  Asus din Taiwan a anunțat un nou laptop pliabil.
  • Târgul IFA Berlin va avea loc între 2 și 6 septembrie.

Astăzi a început cea mai importantă conferință de tehnologie din Europa – IFA. Peste 1000 de producători își prezintă la Berlin cele mai noi dispozitive.

Pentru că i-a mers bine cu laptopurile cu două ecrane, Asus s-a gândit să încerce și cu ecrane pliabile, așa că a venit la IFA cu Zenbook 17 Fold. Laptopul are un ecran touchscreen care ajunge de la 13 la 17 inci atunci când este desfăcut. Dacă o să plătești 4000 de euro pentru el o să ai și un laptop cu o tastatură Bluetooth și o tabletă cu un ecran generos.

Și Samsung a adus ecrane la conferință, ecrane noi pentru televizoare. Sud-Coreeni au prezentat noul panou la care lucrează – o combinație între tehnologiile LED și OLED. Au pus noile panouri Micro Led pe un televizor cu o diagonală de ,,doar”… 290 de centimetri.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În timp ce producătorii se bat în tehnologii la IFA, UE le pregătește o surpriză. Vrea să îi oblige să facă telefoane și tablete mai rezistente ca să reducă deșeurile electronice.

Proiectul European se concentraza pe baterii și piese de schimb pe producătorii vor fi obligați să le ofere pentru fiecare dispozitiv timp de 5 ani de la lansare.