• Virgin Galactic a trimis în spațiu primii trei turiși, mai are 800 pe lista de așteptare.
  • Olimpicul Jon Goodwin, afectat de Boala Parkinson, a așteptat călătoria vreme de 18 ani.
  • Compania lui Richard Branson devine al treilea jucător de top în industria turismului spațial.

Două femei de culoare din Caraibe și un fost olimpic britanic au fost primii turiști trimiși în spațiu de Virgin Galactic. Pasagerii au fost transportați la bordul unei nave SpaceShipTwo cu ajutorul unei rachete pentru a petrece câteva minute în imponderabilitatea cosmică.

La viteza de Mach 1, când piloții avionului au început să se pregătească pentru virajul spre spațiu, pasagerii au putut admira cum se îndepărtează Pământul. La apogeu, vasul a ajuns la altitudinea de 88 de kilometri, a trecut de limita spațiului. Avionul i-a readus pe pasageri pe Terra în siguranță, aterizând pe o pistă din New Mexico.

Unul dintre pasageri a așteptat călătoria vreme de 18 ani

Unul dintre pasageri, Jon Goodwin, fost canoist olimpic, s-a declarat mândru pentru că a realizat călătoria vieții sale după 18 ani de așteptare, achiziționându-și biletul în 2005.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Atletul în vârstă de 80 de ani, care a concurat la proba de canotaj la Jocurile Olimpice din 1972, suferă de boala Parkinson și vrea să fie o sursă de inspirație pentru alții, ca primul astronaut olimpic în spațiu.

,,Am așteptat 18 ani. M-am înscris în septembrie 2005. Am fost a patra persoană care a făcut acest lucru și, cu siguranță, nu mă așteptam ca două tinere atrăgătoare să fie alături de mine. Nu sunt sigur că soția mea, care a fost fantastică împingându-mă și susținându-mă în depășirea limitelor mele de-a lungul anilor, ar fi făcut-o, dar mi-am depășit cele mai nebunești vise”.

Prețul biletelor era de 200.000 de dolari atunci când Goodwin s-a înscris. Costul unui bilet este acum de 450.000 de dolari.

Lui i s-au alăturat Keisha Schahaff, 46 de ani, o antrenoare de viață din Antigua, care a devenit prima femeie din Caraibe care a călătorit în spațiu, și fiica ei, Anastatia Mayers, 18 ani, studentă la Universitatea Aberdeen din Scoția, care a devenit cel mai tânăr astronaut din istoria omenirii. De asemenea, la bord se aflau doi piloți și instructorul spațial.

Este al șaptelea zbor spația pentru VSS Unity. Compania lui Richard Branson planifică de acum înainte câte un voiaj pe lună.

Și Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, oferă zboruri suborbitale scurte și a trimis deja 31 de oameni în spațiu. Dar, de la un accident în timpul unui zbor fără pasageri în 2022. nava sa a rămas la sol. Compania a nunțat în martie că va relua ”în curând” călătoriile.