• Volvo a oferit 10 SUV-uri XC40 noi ca să fie aruncate de la 30 de metri înălțime.
  • Căderea simulează un accident grav de circulație, cu o mașină din noua generație.
  • Pompierii testează metode mai bune de scoatere a oamenilor din mașini avariate.

Cei de la Volvo au început să-și arunce mașinile de la înălțime, dintr-o macara. În felul acesta, Volvo încearcă să simuleze cât mai exact un accident grav în care e implicată o mașină și să vină în ajutorul pomierilor de la descarcerare.

„Astăzi vom arunca 10 mașini de la 30 de metri înălțime, dintr-o macara. Facem asta pentru că echipele de salvare de la serviciul de urgență trebuie să găsească noi metode să scoată oamenii din mașinile avariate sever în urma accidentelor”, a spus Hakan Gustafson, investigator Volvo.

Mașinile folosite în experiment nu sunt mașini vechi, scoase din uz, ci sunt SUV-uri XC40 noi-nouțe. „Problema pe care o avem la brigada de pompieri este că pentru antrenamentele obișnuite folosim mașini de la cimitirele de mașini, iar aceste mașini au 10-15-20 de ani vechime și se comportă foarte diferit de mașinile de azi. Motivul pentru care lucrăm împreună este că avem același scop, să avem drumuri mai sigure”, a declarat Jens Molin, specialist în descarcerare în cadrul serviciilor suedeze de urgență.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT