Vot trimis din spațiu. Astronauta care le dă o lecție americanilor care nu se deranjează să meargă la urne

  • O astronaută a votat din spațiu
  • Kate Rubins a folosit sistemul de vot prin corespondență
  • Kate le dă astfel o lecție americanilor care nu se deranjează să meargă la urne

„Precum în cer, așa și pe Pământ!” Este deviza după care votează americanii. Pentru că în cer deja a votat astronauta Kate Rubins.

Kate a folosit sistemul de vot prin corespondență. Ea a primit un email criptat și date de acces, și-a exprimat opțiunea și a trimis email-ul la biroul din Harris County, de care aparține Centrul Spațial din Houston.

Și putem spune că rușii au supravegheat alegerile, pentru că, în afară de Kate Rubins, pe Stația Spațială Internațională, mai sunt doi astronauți ruși. Interesant e că nu e primul vot spațial al lui Kate, ea se afla la bordul Stației Spațiale și la alegerile din 2016, dar atunci a fost supravegheată de un rus și un japonez.

Kate le dă astfel o lecție americanilor care nu se deranjează să meargă la urne.

Kate Rubins, astronaut: „Există legislație adoptată cu ani în urmă, care permite astronauților să voteze în spațiu. Cred că mulți astronauți fac asta, ei consideră că e foarte important, e esențial să participăm la democrație, noi suntem onorați să putem vota din spațiu. Completăm un formular și votăm prin corespondență. Cred că e foarte important pentru oricine să voteze și dacă noi o putem face din spațiu, atunci oamenii o pot face și pe Pământ.“