WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane în 2021, inclusiv unele iPhone-uri

Sursă foto: Profimedia
  • WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane în 2021
  • Aplicația va fi compatibilă doar pe telefoanele care funcționează pe un sistem de operare îmbunătățit la o variantă mai nouă
  • WhatsApp nu va mai funcționa pe dispozitivele care au sisteme de operare mai vechi decât „Android 4.0.3” și „iOS 9”

Posesorii unor smartphone-uri mai vechi nu vor mai putea să trimită mesaje pe WhatsApp în 2021 dacă nu își fac update la aplicație, conform Daily Star.

De obicei, WhatsApp trimite notificări utilizatorilor atunci când există versiuni îmbunătățite ale aplicației care necesită „update”.

Cei care folosesc WhatsApp de pe un iPhone care nu a fost îmbunătățit la versiunea iOS 9 sau versiunile mai noi, mai au o săptămână la dispoziție de a face update la aplicație.

Cei care folosesc Android și nu au sistemul de operare 4.0.3 sau mai nou, intră la categoria celor care trebuie să facă update la aplicație.

WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone 4 sau versiuni mai vechi, și nici pe unele variante de Android precum Motorola Droid Razr și Samsung Galaxy S2.

Cei cu telefoane mai vechi, care vor să folosească WhatsApp în continuare, trebuie să-și îmbunătățească sistemul de operare cu cel mai bun software recent disponibil.

Utilizatorii de Android pot face asta intrând în „Settings” și apoi la „About Phone”, iar cei care au iPhone trebuie să intre în „Settings”, apoi în „General”, iar apoi în „About”, pentru a vedea dacă folosesc cea mai nouă versiune de software.

Prin aceste schimbări, WhatsApp s-ar putea să dea multor oameni o „scuză” de a-și cumpăra un nou telefon, pe care să funcționeze aplicația.

Pe website-ul oficial al WhatsApp, apar toate sistemele de operare pe care aplicația va fi compatibilă, dar și cele pe care nu va mai funcționa în 2021.