• WhatsApp va schimba politica de confidențialitate din mai.
  • Inițial, schimbarea trebuia să se producă din februarie.
  • Signal a câștigat popularitate după ce WhatsApp a anunțat schimbările.

WhatsApp a amânat până în mai noile reguli pe care voia să le implementeze luna aceasta. Vorbim despre partajarea datelor cu compania-mamă, Facebook. Amânarea vine după ce utilizatorii s-au înfuriat.
Problema e că, din mai, dacă nu accepți noile reguli, nu vei mai putea folosi aplicația.

WhatsApp a anunțat că datele personale folosite în aplicație, cele legate de cumpărături și tranzacții, vor fi utilizate și de platforma-mamă, Facebook. Ceea ce, evident, a stârnit indignarea utilizatorilor acesteia. În mod normal, schimbarea ar fi fost deja implementată, dar această amânare a venit pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine implicațiile și, până la urmă, să ia o decizie dacă vor rămâne utilizatori WhatsApp sau nu.

Ce se întâmplă dacă nu sunt respectate noile condiții

Cei care nu vor accepta condițiile până la 15 mai nu vor mai putea citi și trimite mesaje. Vor funcționa în continuare notificările și apelurile audio-video, dar nu pentru multă vreme. Următorul pas este stergerea conturilor pentru inactivitate, pentru că regulamentul WhatsApp spune ca un cont va fi sters după 120 de zile in care nu este folosit deloc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Schimbarea WhatsApp a transformat Signal în cea mai populară aplicație de mesagerie. Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal pe 10 ianuarie. La asta a contribuit și Elon Musk, care a promovat aplicația.