WhatsApp vine cu schimbarea cerută de utilizatori. Va permite trimiterea de imagini la calitate înaltă

  • WhatsApp vrea ca pozele să nu-și piardă calitatea la trimitere.
  • Platformele de chat folosesc o metodă de compresie a imaginilor.
  • Astfel, o fotografie sau un clip pot arăta diferit după trimitere.

De obicei fotografiile tale își pierd calitatea când le trimiți cuiva. Când ai fotografii reușite, chestia asta e chiar enervantă. WhatsApp încearcă acum să rezolve problema.

WhatsApp vrea să reducă acea compresie existentă în momentul în care trimiți o poză de la un utilizator la altul. Pozele își pierd din calitate, dispar detalii care erau importante. Și astfel o fotografie frumoasă poate să devină banală sau chiar urâtă. Ei bine, în ultima versiune beta a WhatsApp există opțiunea dată utilizatorilor să aleagă calitatea fotografiilor trimise. Iar acest lucru este valabil și pentru clipuri. Astfel, această opțiune ar urma să fie disponibilă în curând.

Din păcate, această pierdere a calității o găsim la toate aplicațiile într-o anumită măsură. Fie că este vorba despre Telegram, Signal sau Facebook Messenger.

Și apropo de Facebook, pozele își pierd din calitate când sunt postate de pe mobil. De asta mulți fotografi preferă să posteze de pe un PC. Mai există alte variante precum trimiterea imaginilor prin Bluetooth sau AirDrop, în cazul utilizatorilor de iPhone. Însă acele variante sunt în cazul în care destinatarul este în apropiere. Cea mai bună variantă pentru a nu pierde calitatea imaginilor este să folosești un serviciu de transfer de fișiere.