• Wisk a făcut prima demonstrație a taxiului aerian electric, fără pilot.
  • Compania anunță primele zboruri până în 2030 și va puta transporta până la patru persoane.
  • Wisk este o concurență pentru Uber pentru că o cursă va costa 3$ pe km de persoană.

Wisk a făcut prima demonstrație a taxiului aerian electric, fără pilot. Întregul zbor a fost operat cu apăsarea unui buton. A finalizat peste 1.300 de zboruri de testare cu brio și este gata pentru primele curse.

„La Wisk, avioanele noastre zboară singure. Deși la bord nu este niciun pilot, toate zborurile sunt monitorizate de un supraveghetor de la sol. Rulăm simulări digitale extinse, al întregului nostru sistem și al mediului său, inclusiv taxiuri aeriene multiple Gen6, alt trafic aerian și vremea. Acest lucru permite testarea amănunțită a situațiilor din viața reală, fără a risca siguranța”, explică reprezentanții Wisk.

Compania anunță că primele zboruri vor avea loc până în 2030, iar taxiul va putea transporta până la 4 persoane, fără pilot. O cursă va costa 3 dolari pe km de pasager.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Folosim zboruri de simulare și de testare pentru a îmbunătăți tehnologia prin expunerea continuă a sistemului, la noi scenarii, colectarea datelor și rafinarea sistemului. Sunt incluse și date de la furnizori externi și de la controlul traficului aerian. După finalizarea testării ample a elicopterului, a hardware-ului și software-ului, totul e sigur și gata pentru a fi integrat ca taxiul aerian Wisk. Taxiul nostru aerian complet certificat poate să transporte în siguranță clienții noștri”, susțin reprezentanții Wisk.

Citește și: