• Gigantul chinez al smartphone-urilor Xiaomi Corp va construi la Beijing o fabrică care poate produce anual 300.000 de vehicule pentru unitatea sa de vehicule electrice, scrie Reuters.
  • Xiaomi intenționează să utilizeze magazinele de smartphone-uri, pentru planurile sale de vânzare de vehicule electrice.

Uzina va fi construită în două etape, iar Xiaomi va construi, de asemenea, sediul central al unității sale auto, birourile de vânzări și de cercetare în Zona de dezvoltare economică și tehnologică din Beijing, a precizat agenția de dezvoltare economică Beijing E-Town, susținută de guvern, pe contul său oficial WeChat.

Beijing E-Town a precizat că anticipează că uzina va ajunge la producția de masă în 2024, un obiectiv anunțat de directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, în octombrie.

În martie, Xiaomi a declarat că se va angaja să investească 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie de mașini electrice pe o perioadă de 10 ani. Compania a finalizat înregistrarea comercială a unității sale EV la sfârșitul lunii august.
Compania a deschis mii de magazine pentru a stimula creșterea vânzărilor pe piața internă pentru afacerea sa cu smartphone-uri, dar în cele din urmă intenționează să utilizeze aceste magazine ca un canal pentru planurile sale de vânzare de vehicule electrice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE