• YouTube șterge automat comentariile critice legate de Partidul Comunist Chinez.
  • Compania reclamă o eroare de software.
  • Comentariile lăsate la videoclipuri sau transmisiuni live și care conțin cuvintele „bandit comunist” sau „partid de 50 de cenți” sunt șterse automat.

YouTube a şters comentariile critice la adresa partidului de guvernământ din China din cauza unei erori de software – e răspunsul companiei la criticile aduse de utilizatori.

Utilizatorii au reclamat că unele comentarii postate la videoclipurile critice la adresa Partidului Comunist Chinez, au dispărut în mod ciudat.

“Pare să fie o eroare în sistemul nostru de execuţie pe care o investigăm”, a transmis un purtător de cuvânt al YouTube, care a precizat că problema nu a fost rezultatul unei schimări a politicii companiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Unele comentarii, scrise în chineză, precum “bandit comunist” sau “partid de 50 de cenţi”, au fost şterse în câteva secunde. Filtrul automat al YouTube elimină comentariile care încalcă politica companiei.

YouTube consideră comentariile care încalcă regulile comunităţii drept spam, mesaje de ură sau hărţuire. Moderatorii, care de multe ori sunt externi, sprijină acest proces. Dar în timpul pandemiei, aceştia nu au mai venit la birouri, lăsând sistemul automat să filtreze mesajele. De altfel, încă din martie compania avertizase că moderarea mesajelor va fi mai lentă şi mai slabă.

YouTube nu operează în China, dar ţara, ca şi altele, poate cere Google să revizuiască unele videoclipuri care rulează în afara graniţelor ei. Guvernul chinez a solicitat 127 de revizuiri pentru 1.601 clipuri în prima jumătate a lui 2019, unele fiind considerate mesaje de ură şi critici la adresa guvernului, conform rapoartelor de transparenţă Google. Două videoclipuri au determinat închiderea unui canal, spune compania.

Google şi-a eliminat motorul de căutare din China în 2010, din motive de siguranţă şi cenzură.